DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana
Az Bulutlu
31°C
Adana
31°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
32°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
31°C
Cuma Yağmurlu
30°C

YÜREĞİR’DE BİYOBOZUNUR ATIKLAR BOŞA GİTMEYECEK

YÜREĞİR’DE BİYOBOZUNUR ATIKLAR BOŞA GİTMEYECEK
02.08.2024 10:59
A+
A-

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı biyobozunur gıda atıklarını atık tesisinde komposta dönüştürdüklerini belirterek, “Böylece tarımsal verimin artırılmasına katkı sağlıyor, üreticilerimizi destekliyor, israfın önüne geçiyor, doğamızı koruyor ve geleceğe nefes oluyoruz” dedi.

GÜNLÜK 100 TON İŞLEME KAPASİTESİ

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, günlük 100 ton işleme kapasitesine sahip biyobozunur atıkların işlenerek komposta dönüştürüldüğü tesiste incelemelerde bulundu. Çevre mühendislerinden sistemin çalışması ile ilgili bilgi alıp daha aktif hale getirilmesi talimatını verdi. Başkan Demirçalı, “Yüreğir Belediyesi, ‘Biyobozunur Atık Projesi’ ile organik atıkların geri dönüşümünü sağlayarak hem çevreyi koruyup hem de sürdürülebilir tarıma destek veriyor. İlçemizde hal ve pazarlardan toplanan sebze meyveden oluşan biyobozunur gıda atıklarını şantiyemizde oluşturduğumuz Biyobozunur Atık Tesisimizde komposta dönüştürüyoruz. Böylece tarımsal verimin artırılmasına katkı sağlıyor, üreticilerimizi destekliyor, israfın önüne geçiyor, doğamızı koruyor ve geleceğe nefes oluyoruz” şeklinde konuştu.

AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE ÇÖZÜM

Akdeniz meyve sineğinin en fazla barındığı yerlerin meyve ve sebze atıkları olduğunu hatırlatan Başkan Demirçalı, “Yaş meyve sebze atıkları bölgemizde çiftçilerimizin başına bela olan Akdeniz meyve sineğinin en fazla barındığı yerlerin başında geliyor. Bu atıklar toplanarak geri dönüşümü yapıldığında aynı zamanda bu haşerenin çiftçimize verdiği zarar da nispeten önlenmiş oluyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.