DOLAR
34,0213
EURO
38,0594
ALTIN
2.833,01
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana
Yağmurlu
30°C
Adana
30°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
29°C
Cumartesi Yağmurlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
31°C

adanamuhalif.com yazdı: Adana DSİ’de kıyı şeridi kimlere peşkeş  çekiliyor?

adanamuhalif.com yazdı: Adana DSİ’de kıyı şeridi kimlere peşkeş  çekiliyor?
09.09.2024 19:35
A+
A-

 Adana’nın rantı yüksek olan Seyhan Baraj gölünün  çevresinde araziler kimlere veriliyor?

Seyhan Baraj gölü kıyı şeridinde  halkın piknik yapacağı  alanlar ranta mı açıldı?

D.S.İ  Bölge Müdürünü   açıklamaya yapmaya davet ediyoruz.

Adana Valiliğinin ve Çevre Şehircilik ve  İklim Değişikliği Bakanlığını bu konuda  inceleme ve araştırma yapmaya  davet  ediyoruz.

Bu kıyı yağmasına kim veya kimler dur diyecek?

Adana D.S.İ Bölge Müdürü Celal Tokalak Seyhan Barajı Kıyı Şeridinde bulunan arazileri kimlere peşkeş çekiyor?

Peşkeş çekilen arazilerin kimlere nasıl verildiğini ada/parsel ve  şahıs isimleri ile açıklamaya devem edeceğiz?

Adana DEVLET SU İŞLERİ  Bölge Müdürü Celal Tokalak ve ekibinin  TES –İŞ Sendikası yöneticileri ile birlikte bazı uygun olmayan işlemlere kalkıştıkları ve Mülkiyeti D.S.İ ‘ne ait Seyhan Baraj  gölü kıyı şeridinden bulunan arazileri birilerin peşkeş çektikleri konusu kamuoyuna daha sık bir şekilde yansımaya başladı.

Adana’nın gözbebeği olan  kıyı şeridindeki arazilerin adeta yağmaya açıldığı  ve çok sayıda metruk  yapının yapıldığı ve işgal altında  bulunduğu Adana Kamuoyunun da  dikkatinden kaçmamıştır.

Seyhan Baraj gölü kıyısında  vatandaşın piknik yapacağı alanların  kişilere peşkeş çekilmesine kim dur diyecek?

Yine kamuoyuna yansıyan diğer bir iddia ise D.S.İ Bölge Müdürü yakın arkadaşı bazı müteahhitlere ihale bile yapılmadan D.S.İ  Çamlığında bulunan ağaçların kesilmesine nasıl göz yumulmaktadır.

Yine yıllar önce  halkın piknik yaptığı D.Sİ  Çamlık alanı şu an mezbelelik haline gelmesine neden göz yumulmaktadır.

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamını bile hiçe sayan D.S.İ Bölge Müdürü  VOLVO X60   tipi aracı makam  aracı olarak kullanırken personel çalışacak araç bulamamaktır.

Yine D.S.İ ne ait  depoların son derece bakımsız ve dağınık olduğu  da  bilinmesine rağmen Bölge Müdürü Celal Topalak ve müdür yardımcısı  Bekir Pehlivan’ın umursamaz tavırlar içerisin de olması da  çalışanlar arasında  tepkilere neden olmaktadır.

Yine D.Sİ Bölge Müdürü Seyhan Barajına ait  set’in üzerinde  buluna otların temizlenmesi işini hangi yakın  müteahhite vermiştir ve bu işi yapanların da SET’e nasıl zarar verdikleri de ortadadır.

Bu konu ile İlgili Bakanlığın derhal soruşturtma açması ve bu kıyı yağmasına  son verilmelidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.